
El Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) ha finalitzat el seu pla d’humanització amb la instal·lació d’uns vinils a la sala d’espera elaborats a partir d’aquarel·les del reconegut artista lleidatà Joaquim Ureña, que va donar a l’Hospital abans de morir en agraïment a la tasca dels professionals del Servei d’Urgències. La dona de Joaquim Ureña, Maria del Mar López, ha inaugurat avui aquesta actuació, juntament amb Rosa Pérez, gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Alfons Segarra, gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, i el director clínic territorial d’Urgències, Oriol Yuguero.
Durant els últims dos anys el Servei ha dut a terme una sèrie de mesures de millora seguint les recomanacions de l’enquesta PLAENSA. Algunes d’aquestes mesures han estat facilitar aigua als pacients, instal·lar pantalles informatives a la sala d’espera, desplegar la figura de les informadores que acompanyen pacients i familiars, instal·lar punts de càrrega de mòbils i canviar de les bancades de fusta per unes que ofereixen més comoditat als usuaris. L’última d’aquestes actuacions ha estat la decoració de la sala d’espera amb els vinils de les aquarel·les cedides per Joaquim Ureña.
“El senyor Ureña va ser atès al Servei d’Urgències en diverses ocasions en els seus últims mesos de vida. Estava molt agraït i ens va cedir aquestes aquarel·les que hem ampliat per decorar totes les portes de les consultes i una de les parets”, ha explicat el doctor Yuguero. A més, Ureña també va cedir una figura de paper que restarà asseguda a la sala d’espera de la Unitat d’Observació. “D’aquesta manera acabem la reforma de la sala d’espera i amb l’objectiu de fer una estada més agradable als nostres pacients i els seus acompanyants”, ha afegit.
El Servei d’Urgències de l’HUAV ha aconseguit recentment l’acreditació de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES) pel compliment d’un seguit d’estàndards de qualitat assistencial i s’ha convertit en el primer servei d’Urgències dels hospitals de l’ICS en aconseguir aquesta distinció. L’acreditació avalua els recursos humans, les instal·lacions i els equipaments, així com l’organització funcional, la planificació dels circuits, la qualitat clínica i assistencial, la docència i la recerca que fa el servei, entre altres qüestions.