Return

L’HUAV instal·la un piano de cua al vestíbul

L’HUAV instal·la un piano de cua al vestíbul Back to top
Lleida,
26/06/2024

La iniciativa porta per lema ‘Viu la música a l’Arnau’ i s’allargarà fins dissabte, en el marc de la celebració del IV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes a la ciutat de Lleida.

Imatge
Piano1
Tocaran el piano concursants vinguts d’arreu del món, pianistes lleidatans, com Carme Grassa, alumnes d’escoles de música i professionals sanitaris, entre altres.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) ha estrenat avui la iniciativa ‘Viu la música a l’Arnau’, consistent en la instal·lació, fins al dissabte vinent, d’un piano de cua al vestíbul de l’Hospital amb l’objectiu d’apropar la música a la ciutadania, tot coincidint amb la celebració del IV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes Kids and Youth a la ciutat de Lleida.

El piano el tocaran alguns dels participants del concurs, infants i joves vinguts no només de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol, sinó també de països com els Estats Units d’Amèrica, França, Rússia, la Xina o Xile, entre d’altres. El piano també estarà disponible per als professionals sanitaris, per als pacients i per als seus familiars i, per extensió, per a tota la ciutadania. Així mateix, també el tocaran alumnes d’algunes de les escoles de música lleidatanes i destacats pianistes professionals de Lleida, com són Carme Grassa, Toni Cabrera i Alfons Sarabia (adjuntem els horaris).

La inauguració ha tingut lloc aquest matí amb la presència de la presidenta de la Comissió d’Humanització de l’HUAV, Maria Bonjorn; el director del Concurs Ricard Viñes, Jordi Benseny; la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados i membre del jurat del concurs, Puri Terrado, i el regidor de Joventut, Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, Xavi Blanco.

L’acte ha comptat amb una actuació de Mar López Iglesias (11 anys), Iris Iglesias Pallas (11 anys) i Guillem Castel Gallart (18 anys), alumnes del Conservatori Professional Municipal de Música de Lleida.

Són nombrosos els estudis que demostren els beneficis i la influència que té la música en la millora de l’estat d’ànim de les persones. El seu efecte contribueix a reduir l’ansietat i la percepció del dolor, així com a augmentar les sensacions positives i el benestar emocional. Per aquest motiu l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova impulsa aquest projecte de caràcter social i altruista, que està obert a tothom, i us convida a participar-hi activament.