Imatge
Return

Residència Balàfia II

Residència Balàfia II Back to top

Com arribar

Carrer de Vic, 10
25005 Lleida
Espanya

Veure a Google Maps
Imatge
Telefon

Telèfon

973 22 85 50

Com ingressar

Per ingressar a la Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Lleida – Balàfia II és necessari registrar-se a la llista d’espera del servei. Per registrar-se és imprescindible tenir la resolució del grau i nivell de dependència.

El centre disposa de 60 places de residència distribuïdes en 4 plantes amb 2 habitacions dobles i 11 individuals. L’import de l’aportació econòmica es determinarà d’acord a les disposicions normatives aplicables de la Generalitat de Catalunya i estarà subjecte a la capacitat econòmica de la persona gran beneficiària.

1.
El dia de l’ingrés

El dia de l’ingrés és aconsellable que la família acompanyi a l’usuari/ària. També són molt importants les visites successives de familiars i amics per afavorir una bona adaptació i estança de l’usuari/ària al centre.

Imatge
2.
Horari de visites

L’horari de visites és de 10 h a 20 h exceptuant l’hora dels àpats principals. Els visitants s’hauran d’identificar a l’entrada del centre per motius de seguretat. Les visites es podran efectuar tant als espais comuns (sala de visites, sala polivalent, jardí, sala d’estar…) com a l’habitació dels usuaris/àries.

Imatge
3.
Serveis que s’ofereixen

Allotjament, acolliment i convivència, manutenció, atenció personal en les activitats de la vida diària, suport als hàbits d'autonomia, manteniment de les funcions físiques i cognitives, dinamització sociocultural, bugaderia i repàs de la roba, higiene personal, suport social, atenció familiar i garantia de l'assistència sanitària.

També s’ofereix perruqueria, barberia i podologia.

Imatge
4.
Els àpats

El centre disposa de cuina pròpia gestionada per una empresa externa i qualificada que elaborarà els menús diàriament. El menús estan analitzats nutricionalment per un/a dietista que garantirà una alimentació correcta i variada. El centre disposa de menú d’estiu i d’hivern, i amb una rotació de 5 setmanes. La família, si ho desitja, podrà donar de menjar a l’usuari/ària a la seva habitació.

Imatge
5.
La roba dels residents

La roba dels residents es renta en una empresa qualificada fora de les instal·lacions del centre. Totes les peces de roba han d’anar degudament identificades amb nom i cognom per evitar la seva pèrdua. Fins i tot les sabates, mocadors i/o altres complements. El deteriorament de la roba amb el pas del temps és inevitable i l’usuari/ària i/o família serà l’encarregat de reposar les peces necessàries.

Imatge
6.
Activitat i/o celebracions

El centre disposa d’un Programa d’animació sociocultural i estimulació funcional i cognitiva que inclou activitats ordinàries per afavorir la recuperació i/o el manteniment del màxim grau d'autonomia personal i social, així com activitats d'animació i d'oci per aconseguir el major benestar de l’usuari/ària. La participació en les activitats del centre és voluntària, però sempre s’encoratjarà els i les residents, especialment en aquelles activitats que l’afavoreixin en el manteniment de les seves capacitats físiques i mentals.

També es realitzen activitats extraordinàries com ara concerts, balls, barbacoes, exposicions de quadres, olimpíades, gimcanes... I es col·labora amb diferents entitats de la ciutat com escoles, esplais i instituts i altres associacions per afavorir la integració social de la gent gran i d’altres persones en risc d’exclusió social.

El centre promou la participació de les famílies en les activitat per fomentar la seva implicació i incrementar el contacte amb els usuaris/àries. Les activitats extraordinàries es comunicaran per correu postal mensuals als familiars de referència. També poden trobar-se publicades en el tauler d’anuncis de l’entrada del centre.

Imatge
7.
Sortir al carrer

Aquells usuaris/àries que estiguin capacitats per realitzar sortides a l’exterior del centre ho podran fer lliurement signant el document d’autorització de sortides. Aquells que tinguin dificultats tant a nivell físic com cognitiu caldrà que surtin acompanyats/des de familiars o altres persones degudament identificades i autoritzades. En el cas que les sortides incloguin la nit o àpats hauran d’avisar amb la màxima antelació possible al personal d’administració.

Imatge