Return

L’HUAV proposa als artistes de Lleida humanitzar les escales del centre

L’HUAV proposa als artistes de Lleida humanitzar les escales del centre Back to top
Lleida,
28/06/2024

Des de la Direcció Territorial d’Innovació, Recerca i Docència es vol aprofundir en l’impacte que les arts poden tenir en la humanització dels espais i la capacitat d’estimular l’activitat física dins de l’Hospital.

Imatge

Poden participar en el concurs artistes lleidatans o amb vinculació amb el territori, prèvia inscripció i acceptació de les bases.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha engegat un projecte per introduir un cop més l’art a l’Hospital. Es tracta d’un concurs en què poden participar artistes i/o col·lectius artístics de la província de Lleida o amb vinculació amb el territori per pintar les escales que es troben a la part vella (Edifici III) del centre, concretament les parets situades entre el replà de la planta baixa i la primera planta.

La temàtica de l’obra ha de ser apropiada per a un entorn hospitalari, amb l’objectiu de transmetre sentiments de pau, calma, positivisme, alegria i altres sensacions que puguin millorar el benestar emocional. L’objectiu és crear un ambient acollidor que faci que la visita a l’hospital sigui una experiència positiva, tant per als usuaris com per als professionals. La tècnica utilitzada serà la del mural, i el projecte guanyador disposarà d’un pressupost per material a més de rebre un premi econòmic de 2.500 euros.

Albert Lecube, director territorial d’Innovació, Recerca i Docència, explica que “hi ha diversos estudis que demostren que l’art contribueix a reduir l’estrès i millorar el benestar emocional”. Les Arts en Salut, metodologia coneguda internacionalment com a ‘Arts in Health’ és una àmplia i creixent disciplina acadèmica que té com a objectiu millorar la salut i el benestar de les persones en els contextos sanitaris. “L’escala de l’hospital és un espai de pas, tant per als usuaris com per als professionals, i resulten ser un lloc ideal per a una experiència immersiva en un espai artístic que no deixarà indiferent a les persones que s’hi apropin, a més de ser un reclam per l’exercici físic”.

El termini per presentar projectes a l’actual convocatòria és del 25 de juny al 31 de setembre. Més informació i bases de la convocatòria en aquest enllaç.