Imatge
Return

Centre de dia per a gent gran Lleida - Balàfia I

Centre de dia per a gent gran Lleida - Balàfia I Back to top

Com arribar

Carrer de José Olondriz Ostiz, 6
25005 Lleida
Espanya

Veure a Google Maps
Imatge
Telefon

Telèfon

973 24 41 72

Com ingressar

Per ingressar a la Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Lleida – Balàfia I és necessari registrar-se a la llista d’espera del servei. Per registrar-se és imprescindible tenir la resolució del grau i nivell de dependència.

El centre disposa de 20 places de centre de dia i està obert tots els dies de l’any de les 8 h a les 20 h. L’import de l’aportació econòmica es determinarà d’acord a les disposicions normatives aplicables de la Generalitat de Catalunya i estarà subjecte a la capacitat econòmica de la persona gran beneficiària.

1.
El dia de l’ingrés

El dia de l’ingrés és aconsellable que la família acompanyi a l’usuari/ària.

Imatge
2.
Horari de visites

L’horari de visites és de 10 h a 20 h exceptuant l’hora dels àpats principals. Els visitants s’hauran d’identificar a l’entrada del centre per motius de seguretat. Les visites es podran efectuar tant als espais comuns (sala de visites, sala polivalent, jardí, sala d’estar…) com a l’habitació dels usuaris/àries.

Imatge
3.
Serveis que s’ofereixen

Acolliment i convivència, manutenció, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació dels hàbits d’autonomia, suport personal, social i familiar, seguiment i prevenció de les alteracions de la salut, dinamització sociocultural i fisioteràpia (es necessària la prescripció mèdica per als tractaments terapèutics).

També s’ofereix perruqueria, barberia i podologia.

Imatge
4.
Els àpats

El centre disposa de cuina pròpia gestionada per una empresa externa i qualificada que elaborarà els menús diàriament. El menús estan analitzats nutricionalment per un/a dietista que garantirà una alimentació correcta i variada. El centre disposa de menú d’estiu i d’hivern, i amb una rotació de 5 setmanes. La família, si ho desitja, podrà donar de menjar a l’usuari/ària a la seva habitació.

Imatge
5.
Activitat i/o celebracions

El centre disposa d’un Programa d’animació sociocultural i estimulació funcional i cognitiva que inclou activitats per afavorir la recuperació o el manteniment del màxim grau d'autonomia personal i social, així com activitats d'animació i d'oci per aconseguir el major benestar de l’usuari/ària. La participació en les activitats del centre és voluntària, però sempre se l’encoratjarà, especialment en aquelles activitats que l’afavoreixin en el manteniment de les seves capacitats físiques i mentals.

També es realitzen activitats extraordinàries tal com concerts, balls, barbacoes, exposicions de quadres, olimpíades, gimcanes... I es col·labora amb diferents entitats com escoles, esplais i instituts i altres associacions per afavorir la integració social de la gent gran i d’altres persones en risc d’exclusió social.

El centre promou la participació de les famílies en les activitat per fomentar la seva implicació i incrementar el contacte amb els usuaris/àries. Les activitats extraordinàries es comunicaran per correu postal mensuals als familiars de referència. També poden trobar-se publicades en el tauler d’anuncis de l’entrada del centre.

Imatge
6.
Sortir al carrer

Aquells usuaris/àries que estiguin capacitats per realitzar sortides a l’exterior del centre ho podran fer lliurement signant el document d’autorització de sortides. Aquells que tinguin dificultats tant a nivell físic com cognitiu caldrà que surtin acompanyats/des de familiars o altres persones degudament identificades i autoritzades.

Imatge